MODEL AGENCY  -  CATWALK MODELS  -  FASHION SHOWS  -  ELITE MODEL MANAGEMENT
      MODEL'S APPLICATION

FASHION MODELS SPOKESMODELS

MODEL BOOK FASHION WEEKS

HOSTESS MODELING AGENCY
MCM MODELS NEW FACES MODELS BECOME A MODEL MCM MARKETING
Model Management


MCM MODEL MANAGEMENT – Munca de model la agentia MCM Models

Lumea modelelor – Ce inseamna aceste lucruri? Incercam sa formulam mai pe inteles si cel mai simplu.

Casting: interviu de admitere, selectie de modele
Avem in general doua tipuri de castinguri:
- agentia de modele invita modele noi, talentate, sa le cunoasca si personal
- clientii doresc sa se intalneasca personal cu modelele, care (una sau mai multe persoane) au fost alese in prealabil din portofoliul de modele al agentiei prin internet
Piata de modele: categorie de afaceri, care se caracterizeaza prin cererea si oferta de modele.
Mai simplu: intr-un domeniu, intr-o tara, regiune sau sector de afaceri (moda, publicitate, beauty, bijuterii, media, expozitii,…) ce fel de cerere exista pentru modele si in acest cadru pentru ce fel de tipuri de modele.
Model Management: structura initiala a modelului, cariera de succes a modelului. Planificarea managementul modelului.
Open Call: o expresie engleza, probabil termenul adecvat ar fi: o aplicatie deschisa, ziua portilor deschise, o cercetare deschisa a talentelor
Cercetarea talentelor:  oricine poate intra la eveniment. Este nevoie de un sprijin puternic din partea mass-mediei (publicitate), o locatie cu trafic intens (de exemplu centre comerciale), precum si de un fond puternic de sponsorizare.
MCM Models organizeaza cercetari de talente Open Call doar in orase-cheie.
Cercetare talente: cercetare talente individuala organizata de MCM Models. MCM models este constant in cautarea de noi talente. Angajatii MCM Models umbla cu ochii deschisi in lume, asa ca nu fi surprins daca vei fi observat! (pe strada, in galerii sau muzee, evenimente de societate...). Echipa MCM Models iti da maxim o carte de vizita si iti propune sa te registrezi pe site-ul MCM Models.
Fotografiere Moda - Publicitate
MCM Models angajeaza doar fotografi din strainatate, care lucreaza la un nivel profesionist, au calificarea necesara si referinte corespunzatoare.
Reprezentarea MCM Models
In numele MCM Models pot actiona numai persoanele care detin un mandat oficial MCM!
Nu utilizam si nici nu permitem folosirea mailurilor nesolicitate (spam, SMS-uri...)! MCM Models nu utilizeaza pentru cercetarea talentelor site-uri comunitare (Myspace, Facebook...) (nu scriem mesaje!). Daca cineva se refera la MCM Models, solicita sa se identifice!
Modele profesionale
Candidati de modele cu referinte serioase si un portofoliu profesional.
MCM Models Casting Board poate stabili pentru candidati conditii care difera de reglementarile generale de Model Management.

1. Registrare Modele
Pe site-ul agentiei de modele MCM completeaza formularul de registrare model .
Pe site-ul MCM Models vei gasi, de asemenea, multe informatii valoroase despre munca de model:
Munci de modele, Cum sa fii un model de succes, Feώe publicitare, Fete de prima pagina, Designeri, Branduri Bijuterii beauty,… Scopul nostru este ca tu sa fii cat mai informat! Munca de model nu este un hobby – aceasta munca este un talent si o arta, cunoaste lumea modelelor si asteptarile existente!


2. Casting – Selectie de modele

Casting
Scopul Castingului (Interviu de admitere modele) este evaluarea talentelor fizice si mentale ale modelului-candidat.
Aici apartine si o scurta fotografiere-test: poze de model, modelul in fata camerei, modelul fotogenic, testarea iradiatiei. Durata castingului: in general 30-40 de minute.

Organizarea castingului
Casting in biroul MCM Models – daca in tara de inscriere exista un birou MCM Models, atunci castingul va fi tinut acolo.
In cazul in care in tara ta de inscriere in prezent inca nu exista un birou MCM (de ex. Romania)
- atunci prima optiune este, ca tinem castingul la o agentie locala partenera
- Casting Bucuresti: cealalta optiune este, ca MCM Models Casting Board tine in mod regulat castinguri in Bucuresti (despre locul si timpul castingului Te vom anunta din timp!)
Modele profesionale – modele cu referinte serioase si un portofoliu de poze profesionale, sau in caz de locatii specifice putem utiliza si castingul prin videoconferinta.

Invitatia la Casting
In baza datelor de model inregistrate si a pozelor trimise MCM Casting Board iti va evalua inregistrarea. Candidatii alesi vor fi anuntati despre data Castingului intr-un e-mail. Te rugam sa accepti, in masura posibilitatilor, datele de pe invitatie. In cazul in care data specificata iti este cu totul nepotrivita, atunci in e-mailul raspuns poti sa ceri o noua data.
In cazuri speciale putem sa dam termene si pe sambata!

Daca ai acceptat data castingului, atunci trebuie sa vii neaparat! (Daca nu te prezinti la casting si nu te excuzezi, atunci MCM te va considera o persoana neserioasa – Numai cu modele de incredere merita si se poate lucra)

Te rugam, ca la casting sa aduci cu tine un bikini sau un costum de baie dintr-o bucata si pantofi cu toc inalt. Make-up: natur.

Daca ai deja un portofoliu profesional (portofoliu model) te rugam sa aduci o copie CD despre materialul fotografiat! (Iti cerem materialul complet al fotografierii de model, nu numai pozele retusate!)
Desigur te asteptam si atunci daca nu ai inca un album de model!

Daca la casting ai primit o evaluare pozitiva, atunci pasul urmator va fi fotografierea de proba.

3. Fotografiere de proba
Fotografierea de proba are deja un scop mai complex – dorim sa aflam multe lucruri.
Teme si provocari: miscarea in fata camerelor de luat vederi, comunicatia, capacitatea de incarcare, performanta echilibrata – talente de model in circumstante de studio, prezentarea modei (confectii femei, blugi, costume de baie...) publicitati TV.
Durata fotografierii de proba: in general 2-3 de ore.
Make-up: profesional, machiajul este asigurat de MCM Models.


4. Portofoliul modelului – Executarea unui album de model
Albumul modelului este un mijloc important de prezentare al activitatii unui model de succes (al carierei de model). Modelul trebuie aratat clientilor potentiali (firmelor de moda, publicitate, medie) si acest scop poate fi atins cu pozele respectiv inregistrarile video profesionale executate despre model. Portofoliul de model trebuie sa fie variat, dar in cazul unui model incepator nu se recomanda poze abstracte, este mai bine, daca clientul recunoaste pe model de pe poze.
Albumul de model sa nu cuprinda prea multe poze alb-negru, traim intr-o lume colorata – fotografiile colorate reflecta lumea reala (culoarea pielii, a parului, iradiatia...)
Cu Photoshop-ul si alte corectii pe calculator trebuie avut grija, frumusetea naturala este cea mai mare valoare a modelului!
Pe parcursul fotografierii de model MCM Models ia deja in considerare eventualele munci posibile ale modelului, oportunitatile oferite de piata: de ex. o firma de costume de baie doreste sa vada in album si poze ale modelului in costum de baie, doreste sa vada, cum ii sta costumul de baie si sentimentul legat de costumul de baie,…
Portofoliul profesional este o calitate si o valoare!
Inceperea vietii de model cu poze de slaba calitate este aproape imposibila. Afla mai mult despre albumul de model, fotografierea de potrofoliu al modelului!
La stabilirea taxei de fotografiere a portofoliului modelului MCM Models ia in considerare si nivelul de trai mediu al tarii respective. (de ex. pentru fotografierea candidatilor din Romania asiguram o taxa de fotografiere avantajoasa).
Fireste, pentru modelele care dispun deja de un portofoliu si acesta este acceptat de MCM Models, punctul 4. isi pierde sensul.

5. Model Management
MCM Models executa albumul online (prin internet) al modelului. Modelele MCM Models dispun atat de albume traditionale care contin fotografii tiparite (Model Book) cat si de un portofoliu online.
In baza talentelor modelului si a oportunitatilor oferite de piata de model se stabileste planul de management si de image al modelului.
Modelul este integrat in portofoliul de modele a MCM Models, iar MCM Models ii asigura un numar ID de model!
MCM trimite prin e-mail pentru model adresa web a albumului propriu de internet si numarul ID.
Desigur, modelul poate sa faca o multime de lucruri in managementul propriu: sa fii la locul potrivit in timpul potrivit, sa te comporti ca un model…, sa te prezinti bine pregatit la castinguri…, si aceste lucruri apartin de secretul succesului!

Fa cunostinta cu Lumea modelelor!
Munca de model este o profesie – in majoritatea cazurilor modelul face cunostinta totdeauna cu designeri, stylisti, fotografi, modele, ... noi.
Trebuie sa iubesti aceasta lume si poti sa iubesti, sa estimezi, sa onorezi ceva, doar daca il cunosti cu adevarat. Experienta generala arata, ca modelele incepatoare nu cunosc aceasta lume, in cel mai bun caz dispun de cunostinte superficiale. Cu toate ca motivatia ar fi foarte importanta! Sa simti, ca lumea modei are nevoie de mine!
Daca modelul ar sti, cat de multe firme de dimensiuni mai mici exista, care in baza criteriilor lor de afaceri nu angajeaza modele cunoscute, ele cauta modelele incepatoare sau mai putin experimentate. Daca modelul ar sti, ca intre modelele de 18 de ani exista multe modele din Europa centrala si de est. Daca ele au reusit?
Daca ar cunoaste materialele (textilele) probabil s-ar simti mai bine intr-o colectie… si am putea enumera mai departe!
MCM Models nu lasa motivatia la voia intamplarii:
Modelele MCM incepatoare scriu bloguri in diferite teme ale modei (stirile modei, fete publicitare, tendintele modei, modele...) – acest program este o parte integranta a MCM Model Management.
Prin bloguri se realizeaza trei scopuri de-ale noastre:
1. In gandirea modelului capata un rol important lumea modei si participantii acesteia (esti ceea ce gandesti)
2. Blogul propriu al modelului este totodata si un mijloc al managementului lui (blogul contin ede asemenea propriul album al modelului).
Cu cat mai bun este blogul, cu atat mai multi vizitatori are (si mai multi il vad si pe el ca model). Desigur, MCM ia parte activa la cresterea numarului de vizitatori. (SEO)
3. Blogul este spre client o referinta buna – pe langa materiarul fotografiat modelul profesionist consolideaza increderea clientului (modelul este harnic, sistematic, indeplineste sarcini in plus in interesul carierei de model, lumea modei il intereseaza in profunzime, nu numai la nivelul imbracamintei)…

Albumul de model: esti ceea ce pari a fi, si atunci daca acest lucru nu este adevarat in intregime, dar exteriorul nostru spune mult despre noi insine. De exemplu un avocat poate fi recunoscut de la geanta de avocat, iar in capitalele modei modelele pot fi recunoscute de la albumul purtat la ele (nu este o coincidenta expresia engleza: Model Book), care contine si fotografiile tiparite ale modelului.
Pentru un model incepator poate da putina incredere, un sentiment placut, daca deja omul de pe strada il considera un model! Din pacate, in multe tari acest lucru nu este caracteristic, modelele dispun numai de material fotografiat pe CD. Nici nu stiu ce pierd! MCM Models asigura pentru modelele lui proprii poze (marite) tiparite si cate un album!

6. Contact
Contactul intre model si MCM se realizeaza in general prin e-mail.
Telefoanele mobile moderne au si un client e-mail, astfel contacul e-mail este foarte simplu si fara calculator (hotspoturi WIFI...)
In cazul schimbarii adresei e-mail rugam a ne trimite adresa e-mail noua.
Modelelor nostri le sugeram, sa deschida adrese e-mail pe cat posibil numai la furnizori mari (Google: gmail.com, yahoo.com ... la site-ul gmail.com poate fi deschis un cont e-mail si in limba romana). Adresele e-mail ale multor furnizori mai mici pot fi blocate de filtrarea de spam, si acest lucru poate insemna probleme serioase in sustinerea legaturii.

Prin telefon cautam modelele numai in cazuri de urgenta!
Rugam modelele, sa procedeze si ele asemanator.

7. Dreptul de autor – Utilizarea fotografiilor si a videoclipurilor (in cele ce urmeaza Poze)
7.1 Pozele furnizate de catre Model spre MCM Models
Modelul declara, ca este indreptatit fara restrictii la utilizarea intr-o bucata sau partiala a pozelor digitale sau tiparite furnizate catre MCM Models (inregistrare model e-mail, on line) respectiv predate personal, si modelul asigura acest drept de folosinta si pentru MCM Models.
7.2 Dreptul de autor al pozelor (fotografii executate la parada modei, la evenimente, pentru albume de modele, poze de proba, de test...) apartine fara restrictii agentiei MCM Models.
MCM Models reglementeaza utilizarea libera a pozelor in interesul managementului propriu al modelului (cu exceptia valorificarii comerciale) pentru Model, dupa cum urmeaza:
Poze album de model (Modelul a achitat taxa totala a fotografierii pentru album)
- Modelul poate sa execute despre poze copii digitalizate sau marite (exceptand pozele marcate cu MCM cpc, MCM Creative Photo Concepts)
- Modelul poate utiliza pozele in intregime sau partial (exceptand pozele marcate cu MCM cpc – MCM Creative Photo Concepts)
- In cazul utilizarii pozelor marcate cu MCM cpc – MCM Creative Photo Concepts trebuie sa apara dreptul copyright MCM Models (semnul copyright + logoul MCM Models + anul)

Fotografierea de proba si alte fotografii
Modelul poate utiliza pozele furnizate lui de catre MCM Models, dar de fiecare data trebuie precizat pe fotografii dreptul copyright al MCM Models (semnul copyright + logoul MCM Models +anul)

8. Alte dispozitii
In cazul unor modele cu referinte bune si verificate, care dispun de un portofoliu profesionist, MCM Models poate stabili conditii diferite de reglementarile generale ale MCM Model Management.